Ritningar och modell

Modellen

Nedan kommer några bilder från modellen.

Det är åt havet fokuset kommer att ligga. Ett Hajom skjutdörrsparti vid köket kommer att öppna upp mot balkongen på övervåningen och de tre stora fönstren på övre plan hör till vardagsrummet.

På souterrängplan har vi ytterligare ett Hajom parti som låter allrummet få åtkomst till trädgården utanför. Den andra fönstret som syns är till vårat kontor/gästrum.
På motsatta sidan, just på den här bilden nästan dolt av flänsen, finns ett mindre fönster från bastun.

Nischerna kommer att kläs med liggande panel som är laserad med Demi Dekk’s strukturlasyr av kulören Burmateak. Fasaden blir stående, samma panel, men målad i en mörk, svart/brun kulör.

Under kväller och nätter kommer fasaden i nischen att belysas på båda planen.

Terass och takterass kommer att få glasräcke i kombination med stängt kraftigt plank.

När man kommer in på tomten från vägen möts man av husets kanske lite mer extrema design med den tunga trappkonstruktionen som leder upp till takterassen. Utöver det finns terassen på framsidan som övergår till balkongen på havssidan (räcket saknas som tidigare beskrivet i modellen). Fönstren på övre plan hör till badrum/tvätt resp kök.

Nere på souterrängplanet finns en groventré in til dykför… förlåt…. grovförråd. De mindre fönstren hör till toalett och ett japansk tvagningsrum.

En stödmur kommer att hjälpa oss att planera tomten där vi ska ha en gångväg från garage ner till groventrén.

Entrén är husets sparsamma sida.
En dörr och ett litet fönster för ljusinsläpp. Ytterdörren kommer också att ha ljusinsläpp.
Inte så mycket mer.
Även här kommer insidan på nischen kläs med liggande panel som är laserad med samma färg som på havssidan och belysas nattetid. 

Från sovrummet har vi ett fönster och en glasdörr ut på balkongen för att enkelt ta sig ut och sträcka på sig på morgonkvisten, alternativt vädra täcken och släppa in friskluften.
Det andra fönstret på övre plan hör till vardagsrummet.

På souterrängplanet finns ett ljusinsläpp till ett bakre rum.

Carport med förråd kommer att byggas i liknande stil som huset.

Carport 1

Färgsättningen blir också den svart med inslag av burmateak (exempelvis ribborna som delvis stänger den södra öppningen).

Carport 2

Lämna ett svar